Å skrive dette innlegget om hva jeg anser som min drømmejobb, har jeg bevisst utsatt så lenge jeg har kunnet. For hvor enkelt er det å bare sette seg ned å definere det? På ungdomsskolen var jeg overbevist at jeg hadde lyst til å drive med noe kreativt, og på videregående startet jeg med medier- og kommunikasjon. Jeg ville ble grafisk designer, så ville jeg bli fotograf og så ville jeg utforske film- og videoproduksjon i slutten av tredje gymnas. Hvor endte jeg? Digital Markedsføring på Westerdals Oslo ACT.

 

Nå nærmer jeg meg ett år inn i studiet og det har gått opp og ned, men etter å ha tatt meg sammen ser jeg at dette er et studievalg jeg er svært fornøyd med. Det er ingen tvil om at dette studiet lar deg kombinere og utforske mine allerede mange kunnskaper innen kreative verktøy og metoder. Men så stiller jeg meg selv det store spørsmålet: er dette noe jeg ville holde på med etter endt studiet?

 

Våre forelesere og lærere er svært bestemt på at vi skal ende opp i vår drømmejobb innen dette studiet er ferdig. Er jeg virkelig klar for det? Jeg kommer rett ut fra videregående og vet knapt hvor jeg finner desiliter-måleren i kollektivet. Jeg føler presset på å finne drømmejobben på en viss tid, og det stresser meg. Hvordan skal klare å skrive et innlegg på hva min drømmejobb er, kun ett år inn i studiet?

Har JEG et talent?

Første året på Westerdals har gitt meg mye tid til å tenke. Jeg har blitt bedre kjent med meg selv og tenkt mye over hva jeg ønsker å få ut av dette studiet. For det er ingen tvil om at Digital Markedsføring er fremtiden, og det er dit vi skal. Fremtiden. Det finnes så posisjoner under denne kategorien, men så må jeg stille meg spørsmålet: hvilken posisjon ser jeg meg selv i? Hva interesserer meg? Hva får kroppen min til å tikke?

 

Jeg elsker musikk. Altså, jeg er over gjennomsnittet glad i musikk. Det går i musikk da jeg står opp for å kle på meg, lager frokost, går til skolen, går hjem fra skolen, når tar en så kalt “sove-en-god-time-eller-to-etter-en-lang-dag-på-skolen”-lur, og når jeg legger meg. Det går ikke en dag uten, for å si det sånn, men det skal sies at jeg ikke spiller ett eneste instrument (kanskje litt gitar, men det sier jo alle). Hvordan hjelper dette meg i jakten på den perfekte jobben? Det stopper ikke der.

 

I tillegg til min interesse i musikk har jeg brent lenge for film- og videoproduksjon. Interessen tok grep fra YouTube og jeg begynte å utforske dette. Lagde et par kortfilmer som åpenbart ikke så bra ut i det hele tatt, men det stoppet meg jo selvfølgelig ikke. På videregående tok jeg fordypning i film og video. Hvor mange produksjoner og filmer jeg produserte i løpet av de årene, kan ikke telles på hånda. Eksamener ble levert, og fikk gode tilbakemeldinger og skryt. Læreren min sa til meg siste skoledag at jeg hadde et talent, og burde fortsette med det jeg drev med.

If you are facing in the right direction, all you need to do is keep on walking.

 Kombinasjon av interesser og kunnskaper

Kan jeg på en eller annen måte kombinere mine hovedinteresser til min drømmejobb? Markedsføring, musikk og film? For et drøyt år siden fikk klassen min på medier- og kommunikasjon besøk av to tidligere Westerdals-studenter på film- og tv som regisserte musikkvideoer. Vi hadde en workshop som strekte seg utover tre dager, og sluttproduktet var en musikkvideo. Hallo!? Jeg elsket det! Fra idémyldring, utførelse og til en ferdig musikkvideo var noe som virkelig tente meg. I tillegg er det jo en kombinasjon av alt som interesserer meg.

 

“Regissør for musikkvideoer, hvorfor går du ikke film- og tv da?”, tenker du kanskje. Du har et lite poeng. Jeg kunne ha søkt det, men det gjorde jeg ikke. Interessen er også stor innen markedsføring, og jeg tror at dette studiet vil kunne komme svært godt med i drømmejobben.

 

Det er uansett for tidlig å si hvor jeg ender opp, men å ha en liten pekepinn på hvor du ønsker er absolutt ingen dum idé. En ting er klart, jeg ønsker å gjøre noe kreativt. Noe gøy. Noe utfordrende og noe som kan kombinere mine interesser og kunnskaper. Tiden vil vise.