LUDVIG LØKEN

Menu Close

Hva er det gode liv?

Jeg skal ikke sitte her som en nylig 20-åring og skrive en oppskrift på hva som er det gode liv. Jo da, jeg er jo halvveis til 40, men å skrive en slags fasit på et godt liv føler jeg ikke at jeg kan. For det finnes ikke, gjør det? En fasit på hvordan alle som en skal leve livet sitt for at det skal kvalifiseres som “godt”? Du ser artikler på nettaviser, i papiraviser,  sosiale medier og egentlig overalt på “Hvordan bli et A-menneske” og “Slik får du en bedre dag”. What the fuck? Bak en skjerm sitter den en forbaska tullebukk som skriver hva DU må gjøre for å bli et bedre menneske eller få en bedre dag. I tillegg er det slik at disse artiklene ofte krever at du betaler for å lese de, slike “Plus”-medlemskap. “Yes, det var det jeg så for meg i dag tidlig! I dag skal jeg betale et Norges største nettavis 40,- kroner i uka for at de skal fortelle meg hvordan jeg kan bli et bedre menneske!”

Selv mener jeg at for at du skal forsøke å bli et bedre mennesker eller forsøke å få “et godt liv”, er du nødt til å ta egne tak. Sette din egen tankemåte på ting, ikke la en sitte å skrive en fasit på hvordan det gjøres. For det tror jeg ikke eksisterer. Det handler om hvordan hvert individuelt menneske gjør ting selv.

For noen måneder siden lagde jeg en kort film som handlet om temaet “det gode liv” der en voksen dame i 50-årene forteller, fra hennes perspektiv, hva som er det gode liv for henne. I tillegg skulle vi velge ut en eventuell organisasjon filmen skulle appellere for, jeg valgte ut Mental Helse. Deres visjon er at alle har rett til et meningsfylt liv, og en opplevelse av egenverd og mestring. På ca. 2 minutter gir hun et godt svar på hennes egen tankemåte og mening om temaet. Dette kunne blitt et langt innlegg der jeg fortsatte å skrev tanker og meninger, men avslutter heller med filmen jeg lagde. God fornøyelse.

© 2019 LUDVIG LØKEN. All rights reserved.

Theme by Anders Norén.